HTML

Útonjáró

Szűk két éve, hogy tudatosan próbálom járni az életem ösvényét, és hogy valóban haladni próbálok rajta, nem csak körbe-körbe járni. Sokat, nagyon sokat foglalkozok ezzel és időnként egészen jó gondolataim támadnak. Ezeket jegyzem itt fel, hátha Neked is segítségedre lehet a saját utadon.

Friss topikok

  • KáTéeS: Úgy látszik a világban is dúl a harc, hogy az 1-es vagy a 2-es típus a menőbb, jellemzőbb, vagy po... (2010.09.11. 13:37) SocialMedia
  • Rihárdó: Ja, igen, én sem fogalmaztam pontosan, valami ilyesmit akartam írni. Bár azért hozzáteszem, hogy... (2009.01.30. 13:41) Párkapcsolatok
  • KáTéeS: Örülök, hogy úgy érzed, segített! :) (2008.12.18. 19:42) Recept
  • Rihárdó: Hát igen, arra szükségem lenne, hogy jobban bízzak magamban, úgyhogy érdemes lenne kipróbálni.. (2008.12.17. 13:51) Érzelmek világa
  • Rihárdó: Tegnapelőtt elolvastam ezt a bejegyzést, és elgondolkodtam azon, hogy én - az antimaterialista sze... (2008.12.13. 18:57) Tárgyak

Pénz

2010.06.14. 13:23 KáTéeS

Az alábbi bejegyzés egy levelezőlistára küldött levelem másolata, de szélesebb publikummal szeretném tudatni a tartalmát.
 
A kérdés, amire íródott így szólt:
"Szia ....,
arra szeretnélek kérni, hogy mesélj a pénzről.
Hogy "hogyan működik".
És milyen viszonyban van egymással a pénztudat és az éntudat."
 

 
Sziasztok!
 
Bár a kérdés nem közvetlenül nekem szólt, bátorkodom megosztani Veletek a gondolataimat.
 
Miért meséltetni akarsz a pénzről? Miért elméleti alapon akarod megközelíteni? Miért hiszed azt, hogy ha a Balázs által is átadott dimisulis megközelítést alkalmazod az életedben, nem kapsz választ az ÖSSZES kérdésedre?
 
Mire vagy pontosan kíváncsi?
 
Hogy miért nem élsz bőségben?
Hogy miért kerül el a pénz?
Hogy miért "szegény", netán panaszkodó, nyavalygó emberek vesznek körül?
Hogy miért vannak a világban olyan óriási jövedelemkülönbségek?
...netán hogy mire fordítsd azokat a milliókat, amit már nem bírsz elkölteni? :-)
 
Vagy valami másra...?
 
 
Bennem ezek a kérdések motoszkálnak, úgyhogy ezzel kapcsolatban tudok írni.
 
Ha Benned is, egyetlen kérdést kell tisztáznod magadban:
 
MEGENGEDED MAGADNAK A BŐSÉGET??
 
Lassan olvasd és ne csak átfusd, akár fel is írhatod a válaszaidat ezekre a kérdésekre!!
 
Mik a legmerészebb álmaid?
 
 
Ok, és mik azok az álmaid, amelyek annyira merészek, hogy még az előző kérdés kapcsán sem merted a felszínre engedni őket?
 
 
Mik azok a mindennapi frusztrációid, amelyekkel szembesülsz, amelyeket korlátként élsz meg?
Azok a helyzetek, amikor a VAN és a NINCS között kell választanod, és a NINCS-et tapasztalod?
 
Mik azok a frusztrációid, amelyeken megpróbálsz nagyon spiri szemlélettel úrrá lenni, kvázi megmagyarázva őket?
 
Különválasztod-e az anyagi bőséget és a lelki-szellemi bőséget?
 
Hirdeted-e, hogy szegényen-szerényen is lehet boldognak lenni?
 
Elhiszed-e, hogy a Föld nem képes MINDEN EGYES EMBERT a legnagyobb bősséggel megáldani, a legnagyobb bőségben éltetni?
 
Elhiszed-e, hogy a pénz hatalom?
 
Félsz-e a hatalomtól?
 
Félsz-e attól, hogy hatással légy mások életére? SOKAK életére?
 
El tudod-e képzelni, át tudod-e élni, hogy az álmaid, a legmerészebb álmaid MEGVALÓSULNAK?
Hogy megélheted őket? Ne csak ábrándozz róla, próbáld meg átélni!!
 
És most fókuszáljunk kicsit az anyagi alapú, jellegű álmokra!
 
Mersz-e hatalmas autóra vágyni? (vagy rossznak titulálod, mert környezetszennyező és inkább jársz kisautóval/biciklivel/gyalog)
 
Mersz-e luxusutazásra vágyni?
 
Mersz-e a legkitűnőbb dolgokra vágyni, ami csak adathat a mai Földön egy embernek? Gondolj bármire, egészségügyi ellátásra, oktatásra, táplálékra, szórakozásra, kalandra, igényes dolgokra az otthonodban, igényes otthonra... a legjobb dolgokra MAGADNAK és a szeretteidnek?
 
Mersz-e NEMEK NÉLKÜL ÉLNI???
 
Korlátozod-e magad BÁRMIKOR, BÁRMILYEN indokból???
 
 
 
 
Nekem rá kellett jönnöm, hogy nagyonis. Nagyonis korlátozom. Hogy nem tudom/merem magam elképzelni pl. egy hetes BMW volánja mögött. NEM IS MEREK VÁGYNI RÁ!!! Nem az a lényeg, hogy minek.. hanem hogy meg tudod-e engedni magadnak? Hogy létezik-e benned a korlát vagy sem?
 
Hova pozícionálod magad a FEJEDBEN, amikor a jövődről gondolkozol? Amikor változtatni készülsz az életeden? MIRE akarod változtatni?
 
Én még jelen idő szerint nem merem magam oda, ahol pedig dolgom van. Nem hiszem el magamról, hogy az tudok lenni, aminek lennem kell, amit tennem kell! Pedig nekem kell felnőnöm hozzá, mert ez az én feladatom, senki más nem fogja helyettem megtenni!! Mit gondolsz, TE miért vagy itt a világon? Hogy meghúzd magad egy sarokban, vagy hogy PÉLDÁT MUTASS?! MINDEN TEKINTETBEN!!
 
Én még nem tudom azt mutatni, amit élni szeretnék. Még csak most jutottam el odáig, hogy rájöjjek, mennyi mindent zártam ki a valóságomból, áldozatként élve az életem. A fenti kérdések nekem is, itt és most szólnak.
 
Borzasztó korlátok vannak bennünk, amelyek a szükséggel, azzal kapcsolatosak, hogy nem juthat mindenkinek bármiből bármennyi. Ezért aztán nem is jut. Neked sem. Nekem sem.
 
Neale Donald Walsch leírja az Istennél is boldogabban c. könyvében az emberiség 10 illúzióját, ami miatt olyan a világ(od) most, amilyennek tapasztalod. Köztük van a "nincs elég". El kellene ezt felejteni. Hogy nekem nem lehet sok, mert akkor másnak nem jut. Baromság. MINDENKINEK annyi jut, amennyit EL TUD HINNI!!! Igen, azt mondom, hogy mind a 6,5 milliárd ember ÉLHET BŐSÉGBEN!! Ne gyere azzal, hogy erre nem képes a mai technológia. Azért nem képes, mert AZT HISSZÜK, hogy lehetetlen!! Ha mind a hatmilliárd HISZI, HOGY LEHETSÉGES, AKKOR MEG IS TEREMTŐDIK!!! Aki MA hiszi ezt, annak MA meg is teremtődik. Ők a gazdagok, a jómódúak. Akik kívül vannak az ismeretségi körünkön. Mert MI nem olyanok vagyunk.
 
Hát válj olyanná, fejben, hidd el, légy fejben GAZDAG, NAGYON GAZDAG, éld át és meg fog jelenni az életedben!!
Ja, ha nem megy? Hát, menj gazdagok közé! Nézz vele szembe és dolgozz, hogy változzon!
 
 
 
És hogy honnan mindeme gondolat? Onnan, amiről már írtam. Egy MLM üzletből. A legjobb terep, hogy szembesülj a korlátaiddal. Nem csak az anyagiakkal, de azokkal is.
 
Félsz tőle? Hallani sem akarsz róla? Belecsapnál?
 
Mennyire vagy kész, nyitott a valódi változásra? Nem kényelmes elméleti síkon ám, hanem a fizikai valóságban!!
 
Mélyvíz, ezt tudom. De felvértezve mindazzal a tudással, nézőponttal, életfilozófiával, amit Balázs is tanít, kincsesbánya!!
 
Ja, és a könyv, amiből idéztem, nagyon spiri könyv, és az Organicnál az ajánlott képzési program része. Nem menedzsmentkönyv, nem arról szól, hogy hogyan hozz be még több embert az üzletbe. Arról szól, hogyan legyél boldog! Sőt! Arról szól, hogyan tégy másokat boldoggá!! (és itt most nem arra gondolok.. :-)) Minél több embert, minél boldogabbá! Mert ahogy írja, ha valamit meg szeretnél tapasztalni, válj azzá. És hogyan válhatsz azzá? Ha ezt adod másoknak!!
 
De ehhez ki kell lépned a mostani világodból. Szűkös annak a lényednek, aki itt a Földön létrehozta ezt a testet, hogy megnyilvánuljon rajta keresztül.
 
Ehhez tudok Neked segíteni, de a TE döntésed kell hozzá.
 
Úgyhogy ha valóban megtennéd ezt a lépést, valóban szeretnél valóban megszabadulni a pénzzel kapcsolatos korlátaidtól, dönts! Most. Tudod, csak a most van :-)))


Tamás

Szólj hozzá!

Címkék: illúzió félelem pénz bizalom gazdasági válság anyagi szabadság

A bejegyzés trackback címe:

https://utonjaro.blog.hu/api/trackback/id/tr742080785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása